Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Havensingel 8 in 'S-Hertogenbosch 5211 TX

Havensingel 8

5211 TX 's-Hertogenbosch
€ 1.600.000,- k.k.
Verkocht
Bel of mail ons
+31736562649

Omschrijving

Aantrekkelijk aan de rand van het centrum gesitueerde, zeer royaal bemeten STATIGE (KANTOOR) VILLA met afgesloten privé tuin en/of parkeerplaats.

Perceel: 290 m² eigen grond
Bouwjaar: 1909
Gebruiksopp.: 601 m²
Bruto inhoud: 2.214 m³
Kadastraal bekend: ‘s-Hertogenbosch sectie I nummer 1941
Staat van onderhoud: matig tot goed
Aantal kamers: 17...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1909 Woonoppervlakte 601 m² Aantal kamers 17
Lees meer

Omschrijving

Aantrekkelijk aan de rand van het centrum gesitueerde, zeer royaal bemeten STATIGE (KANTOOR) VILLA met afgesloten privé tuin en/of parkeerplaats.

Perceel: 290 m² eigen grond
Bouwjaar: 1909
Gebruiksopp.: 601 m²
Bruto inhoud: 2.214 m³
Kadastraal bekend: ‘s-Hertogenbosch sectie I nummer 1941
Staat van onderhoud: matig tot goed
Aantal kamers: 17
Centrale verwarming: cv-ketel - Remeha Quinta Pro
Aanvaarding: in overleg leeg of in verhuurde staat

De statige villa is gebouwd in 1909 in de toenmalige nieuwe stadsuitbreiding ‘’t Zand’, gelegen aan de met zand opgehoogde buitenoevers van stadsrivier de Dommel. Riante behuizingen aan onder meer de Stationsweg, Koningsweg, Van der Does de Willeboissingel en Havensingel. De bekende Belgische architect ir. Juliën Dony is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van de meeste van deze in neorenaissancestijl gebouwde woonhuizen.
Voor zover bekend is de als beschermd stadsgezicht aangemerkte woning aan Havensingel 8 gebouwd als directiewoning van het eveneens in 1909 opgerichte - inmiddels gesloopte - kantoor en magazijn van de Bossche Kaashandel aan Havensingel 9-11.

Uitermate goede ligging en uitstekende bereikbaarheid. De villa ligt op 3 minuten loopafstand van het Centraal Station en op even zoveel minuten van het stadscentrum. Parkeren kan zowel plaatsvinden op het eigen (door middel van een afsluitbare poort toegankelijke) verharde binnenterrein als aan de openbare weg.

De gebruiksmogelijkheden van de villa zijn talrijk. De grootte en de indeling geven een toekomstig eigenaar daartoe alle gelegenheid.
In het vigerende bestemmingsplan (’t Zand 2004) wordt het gebruik aangeduid als ‘Wonen en Kantoren’ hetgeen betekent dat de villa geheel of gedeeltelijk mag worden bestemd tot woonhuis of tot kantoor.
Ten slotte is het meer dan de moeite waard hierbij te vermelden dat de huidige tuin/binnenplaats (ter grootte van ongeveer 80 m²) in het geheel mag worden bebouwd.

De indeling van de bel-etage van dit voorname huis is als volgt:
Iets verhoogde, terug gelegen entree. Vestibule met enkele marmeren traptreden en dubbele toegangsdeur naar brede, lange gang waaraan de diverse kamers, de keuken, toiletgroep en het trappenhuis zijn gesitueerd.
Rechts een spreek- of ontvangstkamer met, zoals dat in het gehele pand het geval is, houten ramen en kozijnen met dubbele beglazing, wit stucwerk wand- en plafondafwerking en voldoende elektra- en utp-aansluitingen. Grenzend aan deze zijde het trappenhuis gevolgd door de toiletgroep. Als laatste vertrek rechts, de (eet-)keuken compleet met een eenvoudige keukeninrichting.
Links van de gang een viertal kamers die allemaal door middel van een lichte scheidingswand al dan niet van elkaar kunnen worden gescheiden. Uitermate geschikt om als woonkamers of als kantoorvertrekken te bestemmen.
Achteraan in de gang is een portaal met achteringang. Van hieruit is de tuin of (al naar gelang de behoefte) het parkeerterrein te bereiken is.

Een bordestrap leidt naar de 1e verdieping.
Brede gang met de van hieruit bereikbare kamers, toiletgroep en trappenhuis.
Rechts een spreek- of ontvangstkamer. Aangrenzend het trappenhuis gevolgd door een kamer.
Links een drietal slaapkamers of kantoorvertrekken. De grote voorkamer (hoek Havenstraat) compleet met de in deze bouwstijl karakteristieke hoektoren als ook nog een fraai balkon dat boven de entree van het pand is gepositioneerd.
Aan het eind van de gang de toiletgroep.

De bordestrap in het trappenhuis gaat door naar de 2e verdieping.
Hal van waaruit de vier slaap- of werkkamers te bereiken zijn.
Vooraan rechts een kamer met topgevel en dakvenster. Aangrenzend het trappenhuis en daarachter een slaap- of werkkamer. Deze kamer met dakkapel en dakvenster. Hier staat ook nog een klein keukenblok opgesteld.
Links voor een fraaie slaap- of werkkamer met 2 dakvensters en toegang tot het eerder besproken hoektorentje. Het is een kleine sfeervolle loggia of balkon.
Rechts daaraan grenzend ligt de vierde kamer compleet met 2 dakvensters en dubbele deuren naar een behoorlijk ruim dakterras (met vluchttrap).

Vanuit de gang en het trappenhuis op de bel-etage, is het (half verdiept gelegen) souterrain te bereiken.
Allereerst een trap- of werkkast. Hal met toegang tot een drietal kamers, de (kelder-) vertrekken en een cv-ruimte.
De kamers allemaal met raampartijen op ‘trottoir’-hoogte. De cv-ruimte met een gasgestookte installatie.

De villa wordt op dit moment (zakelijk) verhuurd en kan desgewenst aan een geïnteresseerde koper als beleggingsobject (in verhuurde staat) worden geleverd.
Mocht een geïnteresseerde koper de villa echter vrij van huur wensen ten behoeve van toekomstig eigen gebruik als woon- of kantoorvilla, dan behoort dat eveneens tot de mogelijkheden.

De informatie is met zorg samengesteld, doch buro t’sas aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden in en onvolledigheden van de opgenomen informatie, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. De maten zijn circa-maten. Bezichtiging uitsluitend na afspraak via ons kantoor.
Overdracht Status Verkocht Prijs € 1.600.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Hoekwoning Bouwjaar 1909 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum Indeling Woonoppervlakte 601 m² Perceeloppervlakte 290 m² Gebouwgebonden buitenruimte 25 m² Inhoud 2214 m³ Aantal kamers 17 Aantal woonlagen 3 woonlagen en een kelder Energie Isolatie Dubbel glas Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Eigendom Buitenruimte Tuin Patio/atrium en plaats Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand en beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik kantoor Huidige bestemming Wonen/kantoor Kadastrale gegevens Gemeente 's-Hertogenbosch Sectie I Perceelnummer 1941 Oppervlakte 290 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Havensingel 8, 5211 TX 'S-Hertogenbosch
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring